Course curriculum

Faedah Kursus Online Ini

Peserta akan disediakan dengan bahan-bahan yang cukup bagi mengikuti pembelajaran kursus Reka Grafik Iklan Gempak Menggunakan Aplikasi Canva ini.

 • Bila-Bila Masa

  Tidak sama dengan kelas live, di mana anda perlu berada mengikut jadual masa yang telah ditetapkan. Kursus online ini membolehkan anda buka topik pembelajaran atau video pada bila-bila masa sahaja mengikut kesesuaian jadual anda.

 • Video Pembelajaran

  Setiap topik pembelajaran dipecahkan kepada video-video pendek, sesuai dengan kaedah pembelajaran lihat demo dan praktik. Setiap teknik akan ditunjukkan dengan jelas satu per satu langkah yang perlu anda laksanakan.

 • Bahan Latihan

  Peserta juga diberi bahan-bahan latihan bagi digunakan dalam setiap latihan. Fail seperti gambar, teks, ikon dan lain-lain akan diberi link untuk peserta download. Ini akan memudahkan peserta untuk mengikut video latihan yang disediakan.

FAQ

 • Bagaimana untuk membuat pembayaran?

  Sistem kami menerima VISA / MASTERCARD Debit Card atau Credit Card. Cuma, kami tidak dapat menerima automatik FPX Local Online Banking. Jika, ada masalah, sila rujuk soalan berikutnya.

 • Saya tak boleh buat bayaran guna Debit Card atau Credit Card. Bolehkah saya buat bayaran melalui Bank Transfer?

  Boleh. Anda hanya perlu menghubungi kami secara terus melalui emel kursus@sifoo.com atau 011-5929 4002. Atau, klik link ini: https://unisifoo.wasap.my

 • Apakah yang saya akan dapat setelah membayar kursus online ini?

  Anda akan mendapat akses kepada kursus online dan koleksi 20+ video pembelajaran dan video latihan cara menghasilkan reka grafik menggunakan Aplikasi Canva.

 • Bilakah kursus online ini akan dijalankan?

  Kandungan kursus online ini tersedia untuk anda akses pada bila-bila masa sahaja mengikut kesesuaian jadual anda sendiri. Anda tidak perlu menunggu pengajar membuka sesi kelas live online.

 • Bagaimana jika saya nak tanya soalan kepada pengajar?

  Tiada masalah. Terdapat ruang untuk anda meninggalkan pertanyaan kepada pengajar. Ruangan untuk bertanya: https://discord.gg/H3YRJ2GyaH

Course Reviews

5 star rating

Kursus Canva TERBAIK!!!

Nor Hasfuat Abdul Rahman

Cara penyampaian pengajar yang mudah difahami dan praktikal untuk diikuti. Ditambah dengan tips2 & teknik untuk buat iklan jadi GEMPAK. Kursus ini sa...

Read More

Cara penyampaian pengajar yang mudah difahami dan praktikal untuk diikuti. Ditambah dengan tips2 & teknik untuk buat iklan jadi GEMPAK. Kursus ini sangat bagus untuk sesiapa yang nak design poster iklan untuk tujuan promosi produk atau perkhidmatan. Berbaloi-baloi...TERBAIK! Terima Kasih Sifoodotcom!!!

Read Less
5 star rating

Ilmu Canva Bagus

muhammad syahril shafawi

Tak sabar nak habiskan kelas sifoodotcom. Ilmu yang diberi sangat bagus. Terima kasih sifoodotcom

Tak sabar nak habiskan kelas sifoodotcom. Ilmu yang diberi sangat bagus. Terima kasih sifoodotcom

Read Less
5 star rating

Seronok dpt join sifoodotcom

rozaidah mansor

Kelas yg mudah faham...dan berbaloi... terbaik sifoodotcom

Kelas yg mudah faham...dan berbaloi... terbaik sifoodotcom

Read Less
5 star rating

Sgt mudah difahami

mohd azrulnizam abdullah

Kelas yg versatile, simple Dari zero ke something...

Kelas yg versatile, simple Dari zero ke something...

Read Less

Tenaga Pengajar

Senior Instructor / The Founder

Imran Abdul Jabar

Imran Abdul Jabar memulakan karier dalam bidang reka grafik dalam tahun 1998 terutamanya dalam projek-projek multimedia, e-learning, laman web dan interaktif. Beliau telah mula giat berkongsi ilmu sejak tahun 1997 sehinggalah tertubuhnya laman web dengan nama Sifoo.com dalam tahun 2000. Minat yang mendalam dalam bidang reka untuk visual komunikasi serta menyediakan latihan, Sifoo.com kini telah menjadi sebuah pusat penyediaan latihan kursus-kursus kreatif digital. Beliau juga berpengalaman menjadi tenaga pensyarah di sebuah universiti untuk subjek-subjek multimedia bagi tujuan pendidikan teknologi (2019-2021).